Prag-Specijal

Termin putovanja28.02. 21.03. i 25.04.2019.

6 DANA AUTOBUSOM

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN – SARAJEVO – ZENICA – BANJA LUKA – PRAG

Polazak iz Sarajeva u 16:00 sati ispred Zemaljskog muzeja; polazak iz Zenice u 17.15 sati ispred hotela International; polazak iz Doboja u 18.45 sati sa Gazprom pumpe; polazak iz Banja Luke u 21.00 sati sa stare autobuske stanice (provjeriti 3 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju.

2. DAN – PRAG

Dolazak u Prag u podnevnim satima. Po dolasku obilazak Praga: Hradčani – praški dvorac sa manastirom Strahov, manastirska biblioteka iz 17. vijeka, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, novi i stari kraljev dvorac, Loreto, Zlatna ulica, Mala strana. Potom razgledanje centra grada: Karlov most, crkva od Tina, Starogradski i Vaclavski trg, šetnja i upoznavanje sa centrom grada.Nakon obilaska smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN –  PRAG – KARLOVE VARI – PRAG

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Karlove Vari, poznatog banjskog i turističkog mjesta i jednog od najljepših srednjoevropskih gradova. Po dolasku obilazak centra Karlovih Vari, termalnih izvora,… U poslijepodnevnim satima povratak u Prag. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U večernjim satima fakultativno vožnja brodom po Vltavi gdje ćete uživati u romantičnom pogledu na znamenite lokalitete uz zvuke čuvenog Bedžiha Smetane. Noćenje.

4. DAN – PRAG – DREZDEN – PRAG

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Drezden, grad na istoku Njemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Ovaj grad je prepun istorijsko-kulturnih spomenika iz srednjeg vijeka, kao i onih iz vremena jugend i bauhaus stilova, rođenih krajem 19. i početkom 20. vijeka. Po dolasku obilazak grada: opera Zemper, Palata Cvinger, Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata u okviru koje je čuveni „Zeleni trezor“, palata Tašenberg, dio nekadašnih gradskih zidina, Augustov most. Povratak u Prag u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.. Noćenje.

5. DAN – PRAG – BEČ

Doručak.Napuštanje hotela oko 10:00h i polazak prema Beču. Po dolasku u Beč, panoramski razgled u pratnji vodiča: Ring, Opera, Rathaus, Parlament, te šetnja preko Heldenplatza, Hofburga, Kohlmarkta, Grabena, do Katedrale. Kraće slobodno vrijeme u centru grada. Posjet Hundertwasser zgradi, te nakon toga polazak prema BiH oko 19:00h.

6. DAN- BANJA LUKA – SARAJEVO 

Dolazak na odredište u jutarnjima satima.

prag-foto.jpg


U cijenu aranžmana uključeno:

* Prevoz modernim turističkim autobusom

* Smještaj u hotelu sa 3* u Pragu na bazi 3 noćenja sa doručkom

* Obilazak Praga u pratnji stručnog turističkog vodiča

* Troškovi organizacije putovanja

U cijenu aranžmana nije uključeno:

* Fakultativni izleti

* Putno zdravstveno osiguranje

* Individualni troškovi

 – Obilazak Beča – 15 € (obavezan izlet),

– Vožnja brodom Vltavom – 15 €;

– Karlove Vari – 25 €;

– Drezden  – 30 €.

Minimum 25 prijavljenih putnika je potrebno da bi se fakultativa ostvarila, a u slučaju manjeg broja prijavljenih, cijena fakultative podložna je promjeni, koju putnici nisu u obavezi da prihvate.


NAPOMENE:

– Rok za prijavljivanje je najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje ili do popune mjesta.

– Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.

– Uz blagovremeni upit, postoji mogućnost smještaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.

CIJENA ARANŽMANA 239 KM

ZA OVAJ ARANŽMAN VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE KOSMOPOLIT!

Advertisements
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close