Krakov 1.MAJ

TERMINI PUTOVANJA:   29.04.2019. DO 04.05.2019.  (6 DANA AUTOBUSOM)

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan SARAJEVO – ZENICA – DOBOJ – BANJA LUKA 

Polazak autobusa iz Sarajeva u 17.00h ispred Zemaljskog muzeja, iz Zenice u 18.15h, iz Doboja u 19.45h, iz Banja Luke u 22.00h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz pauze prema potrebi grupe.

2. DAN BRNO – KRAKOW

U ranijim popodnevnim satima, ubrzo nakon ulaska u Češku dolazimo do drugog po veličini češkog grada – Brna. Pauza za kratko upoznavanje grada pješice. Vidjeti ćemo odlično očuvanu istorijsku jezgru Brna sa prekrasnom katedralom Sv. Petra i Pavla. Slobodno vrijeme. Proći ćemo i kraj Redute, najstarijeg narodnog pozorišta u srednjoj Europi, gdje je svirao i jedanaestgodišnji Mozart. Kasno popodne nastavljamo prema Krakowu. Uz pauzu za kafu stižemo do Krakowa u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. DAN KRAKOW-WIELICKA ( RUDNIK SOLI ) – KRAKOW

Doručak. Krećemo u obilazak grada. Krakow, grad savršeno očuvanog arhitektonsko umjetničkog bogatstva, na listi svjetske baštine UNESCO-a, jedan je od centara kulture, religije i nauke ovog dijela Europe. Razgled počinje na brdašcu Wawel gdje se nalaze Kraljevski dvorac, jedna od najljepših renesansnih palače Europe, i katedrala, mjesto krunjenja i posljednje počivalište poljskih kraljeva. Posjet ostalim znamenitostima: Trg glavne tržnice, glavni trg grada i drugi po veličini u Europi nakon Trga sv. Marka u Veneciji, Florijanova vrata, utvrda Barbican, toranj i crkva sv. djevice Marije, poznate po svom oltaru i zvuku trube svakog sata, Kazimirova židovska četvrt. Nakon kraće pauze za ručak predlažemo izlet do Wielicke, najvećeg rudnika soli u Europi (fakultativno). Razgled rudnika i muzeja uz pratnju vodiča. Rudnik krase prekrasne dvorane u kojima se nalaze razne skulpture od soli, podzemne kapele, restorani i koncertna dvorana. Povratak u Krakow te slobodno vrijeme za vlastite programe. Preporučujemo „utabanu stazu” gurmanskog zadovoljstva Ul. Sławkowska, SW. Tomasza, Bracka, Poselska, i Karmelicka. Noćenje

4. DAN KRAKOW – AUSCHWITZ ( OSWIENCIM )- WADOWICE – KRAKOW

Doručak. Fakultativni odlazak prema Oswiencim-u gdje se nalazi muzej najzloglasnijeg nacističkog koncentracijskog logora Auschwitz- Birkenau. Pogledaćemo film i razgledati muzej u pratnji lokalnog vodiča. Povratak u Krakow. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo zajednički odlazak na večeru u tradicionalan poljski restoran sa lokalnim specijalitetima. Noćenje

5. DAN KRAKOW – BRATISLAVA – ZAGREB

Doručak. Odlazak iz Krakowa i vožnja prema Slovačkoj do Bratislave. Razgled započinjemo odlaskom do Dvorca koji se nalazi 100 m iznad Dunava i s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad. Dvorac je jedno od rijetkih mjesta odakle se vide tri države: Austrija (3 km ), Mađarska (13 km ) i Slovačka. Razgled ostalih znamenitosti: vrata sv. Mihaela, Katedrala sv. Martina, najistaknutija gotička građevina iz 14. stoljeća, Glavni Trg s Rolandovom fontanom, Stara vijećnica, Narodno pozorište… Kratko slobodno vrijeme te nastavak vožnje preko Austrije i Slovenije do BiH.

6. dan BANJA LUKA – DOBOJ – ZENICA – SARAJEVO
Dolazak na odredište u ranim jutarnjim satima.


61833fbba6189a3a415b47d89bae5973_L

 

U cijenu aranžmana uključeno:

  • Prevoz autobusom na navedenoj relaciji,
  • 3 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije tri zvjezdice u Krakovu
  • Razgledanja gradova po programu
  • Usluge vodiča
  • Troškovi organizovanja putovanja.

U cijenu aranžmana nije uključeno:

  • Fakultativni izleti
  • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

FAKULTATIVNI IZLETI

– Aušvic 20 EUR
– Rudnik soli Velička 25 EUR
– Večera u nacionalnom restoranu 25 EUR


NAPOMENE ZA PUTOVANJE VENECIJA

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je deset dana prije polaska na put ili do popune mjesta.
● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit  postoji mogućnost smještaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.

CIJENA ARANŽMANA:

FIRST MINUTE ( DO 20.03.2019.) – 289KM

ZA REZERVACIJE OD 20.03.2019. – 339 KM

ZA OVAJ ARANŽMAN VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE KOSMOPOLIT!

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close