Budimpešta 1. MAJ

Termin putovanja: 30.04.2019. DO 04.05.2019 (4 DANA AUTOBUS)

 PROGRAM PUTOVANJA

1. dan SARAJEVO – ZENICA – DOBOJ – BUDIMPEŠTA 

Sastanak putnika na parkingu ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u 20.30 sati. Polazak autobusa u 21.00 sati. (Zenica 22.15h ispred hotela International, Doboj 23.45h Gazprom pumpa; Tuzla 01.30h). Vožnja kroz Hrvatsku i Mađarsku uz usputne pauze prema potrebi grupe i radi obavljanja carinskih i graničnih formalnosti.

2. dan BUDIMPEŠTA – KRSTARENJE DUNAVOM – TROPIKARIJUM 

Dolazak u Budimpeštu u prijepodnevnim satima. Razgledanje grada autobusom i pješice: Milenijumski trg gdje se nalaze Muzeji lijepih umjetnosti, Cirkus, Luna park, dvorac Vajdahunjadi, čuveni restoran Gundel… Vožnja bulevarom Andraši, Trg Oktogon, muzička akademija Franc List, Opera, bazilika sv. Stefana, Parlament Mađarske… Prelazak preko Lančanog mosta i vožnja do Budima. Obilazak Budimske tvrđave, zatim Ribarske kule, crkve Matije Korvina, Kraljevske palate, Taban varoši, Citadele sa spomenikom sv. Gelertu i Spomenikom slobode. Prelazak mosta Eržebet na peštansku stranu. Šetnja ulicom Vaci do poslastičarnice Žarbo. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Poslijepodne fakultativni izlet – tržni centar Kampona i Tropikarijum,.gdje se na zanimljiv način možete upoznati sa biljnim i životinjskim svijetom tropskih predjela.U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – vožnja brodom Dunavom ispod poznatih prelijepih budimpeštanskih mostova. Noćenje.

3. dan BUDIMPEŠTA – MAĐARSKI PARLAMENT 

Doručak. Prije podne, fakultativna posjeta jednoj od najljepših i najprostranijih javnih građevina u Evropi, zgradi mađarskog Parlamenta, sa fasadom prema Dunavu, dugom 270 metara, koja je izgrađena u neogotskom stilu (1885 – 1896). U njoj se čuvaju vrijedne nacionalne relikvije među kojima i kruna Stefana I Arpada (997 – 1038), prvog mađarskog kralja, koji je preveo svoj narod u krščanstvo i proglašen svecem…. Slobodno vrijeme. U večernjim satima fakultativni odlazak na večeru u Čardu (nacionalni restoran) sa folklorom. Noćenje.

4. dan BUDIMPEŠTA – DVORAC GEDELE

Doručak. U podne, poludnevni fakultativni izlet autobusom “Carski dvorac Gedele”. Odlazak u grad Gedelo (Gödölo) sjevernoistočno od Budimpešte i posjeta dvorcu koji je obilježila snažna ličnost austrijske carice i mađarske kraljice Elizabete (1837 – 1898). U okviru dvorca koji je bio caričino omiljeno mjesto boravka su crkva, pozorište, manjež i staklenik za cvijeće i tropske biljke; nedavno je urađen i mali spomen-muzej koji prikazuje raskošan ali neveseo život carice sve do njenog tragičnog kraja u Ženevi. Povratak u Budimpeštu.. Slobodno vrijeme do polaska za BiH (oko 18 sati). Vožnja prema BiH uz usputne pauze prema potrebi grupe.

5. Dan (utorak) DOBOJ – ZENICA – SARAJEVO
Dolazak na odredište u ranim jutarnjim satima.

st-stephens-basilica-budapest-hungary-cityscape-old-city.jpg


U cijenu aranžmana uključeno:

* prevoz modernim turističkim autobusom

* smještaj u hotelu sa 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u Budimpešti (van centra)

* obilazak Budimpešte u pratnji stručnog turističkog vodiča

* troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cijenu aranžmana nije uključeno:

*Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

*Fakultativni izleti

FAKULTATIVNI IZLETI:
● Izlet autobusom i brodom ” Budimpešta sa Dunava” . Cijena: 15 EUR.

U cijenu je uključeno: prevoz autobusom do pristaništa, rezervacija, jednosatna vožnja brodom , usluge vodiča i čaša šampanjca.

● Poludnevni obilazak carskog dvorca Gedele – 20 EUR
● Posjeta tržnom centru Kampona i Tropikarijumu – 15 EUR
● Mađarsko veče (sa večerom) u nacionalnom restoranu (Čardi) – 25 EUR

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “BUDIMPEŠTA”

 ● Rok za prijavljivanje je najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje ili do popune mjesta.
● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.

CIJENA ARANŽMANA :

FIRST MINUTE (DO 20.03.2019.) – 189 KM

ZA REZERVACIJE OD 20.03.2019. – 229 KM

ZA OVAJ ARANŽMAN VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE KOSMOPOLIT!

Advertisements
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close