Beč – Bratislava

Termin putovanja: 15.02. 08.03. 29.03. i 12.04.2019. (4 DANA AUTOBUSOM)

 PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN SARAJEVO – BANJA LUKA – BEČ
Sastanak grupe u 16.30 h ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu i polazak u 17.00 h (Zenica – 18.15h, Doboj 19.45h, Banja Luka 22.00h). Vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2. DAN BEČ – OUTLET PARNDORF
Dolazak u Beč u jutarnjim satima. Po dolasku u grad, panoramsko razgledanje grada: Trg Marije Terezije – raskošni dvorac dinastije Habsburg, Parlament, Opera, Univerzitet, katedrala Sv. Stefana, Kärntner Strasse…. Nakon razgledanja, slobodno vrijeme do smještaja u hotel (оko 15.00h) ili fakultativna posjeta najvećem tržnom centru u ovom dijelu Evrope – SCS, sa velikim izborom radnji poznatih brendova po specijalnim cijenama za koji će vam sigurno biti neophodno više sati kako biste ga obišli! Povratak u Beč. Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN BRATISLAVA – DVORAC ŠENBRUN – BANJA LUKA – SARAJEVO
DORUČAK. Slobodan dan za individualne aktivnosti do polaska za BiH, a mi vam preporučujemo fakultativne izlete u Bratislavu – slovačku prijestolnicu koja je svjedok krunisanja mnogih kraljeva a posebnost joj daje mješavina germanskih, mađarskih, čeških i jevrejskih uticaja I fakultativna posjeta dvorca Šenbrun – ljetne rezidencije Habsburgovaca. Razgledanje carskih prostorija i odaja i šetnja prelijepim parkom.. Sastanak grupe na dogovorenom mjestu i polazak za BiH oko 18.00h. Dnevno-noćna vožnja preko kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi osvježenja i carinskih formalnosti.

4. DAN  SARAJEVO
Očekivani dolazak u Sarajevo na mjesto polaska u jutarnjim satima (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prijelazima ).

bratislava


U cijenu aranžmana uključeno:

  • prijevoz modernim turističkim autobusom
  • smještaj u hotelu sa 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom u Beču (van centra)
  • obilaske prema programu u pratnji vodiča
  • troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cijenu aranžmana nije uključeno:

  • Fakultativni izleti: Bratislava 15 EUR; Dvorac Šenbrun (sa ulaznicom Grand Tour) – 25 €; Bašte Šenbruna i Belvedere – 10 €
  • međunarodno putno zdravstveno osiguranje

NAPOMENE ZA PUTOVANJE  “BEČ I BRATISLAVA”
Rok za prijavljivanje je najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje ili do popune mjesta.
● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit, postoji mogućnost smještaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cijene a najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cijene putovanja.

● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Kosmopolit-a
2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Kosmopolit ima potpisan ugovor.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI KOSMOPOLIT-a
●Kosmopolit zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana prije polaska na putovanje.

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Kosmopolit-a, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.

ZA OVAJ ARANŽMAN VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE KOSMOPOLIT!

 

CIJENA ARANŽMANA 139 KM

Advertisements
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close